Meteen naar de inhoud

Sterrenbeelden Aartsengelen en Engelen

Sterrenbeelden, Aartsengelen en engelen uitgelicht door Kathye Kaan

De connectie en betekenis uitgelegd van sterrenbeelden, aartsengelen en engelen.

Er zijn engelen en aartsengelen die heersen over de astrologische dierenriem en de bijbehorende zon en sterrenbeelden. De dierenriem is namelijk verdeeld in 12 astrologische tekens die worden geassocieerd met 12 sterrenbeelden. De engelen van de dierenriem houden toezicht op elk van deze beelden, evenals mensen (en dieren) geboren onder ieder teken.

Wanneer het tijd is voor onze terugkeer naar een ander aards leven (reïncarnatie), krijgen we de kans om het Sterrenbeeld te kiezen. We kiezen hiervoor een Sterrenbeeld waarvan we voelen dat het meest nodig is om de levenslessen van onze ervaringen te leren. Echter zijn hier wel natuurlijk bepaalde keuzes en richtlijnen voor.

Ons wordt verteld wat de meest belangrijke lessen zijn en worden dan geholpen om de beste keuze voor onze groei te maken. Dit is het moment waarop we horen over het Sterrenbeeld dat ons het grootste voordeel zal geven voor onze specifieke leerervaringen, met inbegrip van de valkuilen zoals we die tegen kunnen komen als we eenmaal geïncarneerd zijn.

De engelen van de dierenriem kunnen ons helpen om ons astrologisch geboorte teken te begrijpen en ons uitleggen hoe het betrekking heeft op ons levenspad en het doel van onze ziel. Het vertelt ons onze inherente eigenschappen en persoonlijkheid.

Sterrenbeeld, aartsengel en engel uitleg: klik hier voor snelle navigatie

Ram | Waterman | Vissen | Stier | Tweelingen | Leeuw | Kreeft | Maagd | Weegschaal | Schorpioen | Boogschutter | Steenbok

Sterrenbeelden, Aartsengelen en engelen. De connectie uitgelicht…

De engelen van de dierenriem helpen ons om ons astrologisch geboorte teken te begrijpen en daarmee uit te leggen hoe het betrekking heeft op ons levenspad en het doel van onze ziel.

RAM – Aartsengel Chamuel

Aartsengel Chamuel houdt toezicht op het ster teken van de Ram. Hij doet dit met de kwaliteiten assertiviteit en zelfvertrouwen. Chamuel heeft betrekking op de Gouden Straal en de ‘zonne-engelen’. Deze aartsengel regeert over de planeet Mars, het ster teken Ram en de dinsdag.

Zij die zijn geboren onder het teken van de Ram zijn over het algemeen extravert, impulsief en vol met ideeën. Dit resulteert in de neiging om snel enthousiast te worden, dramatisch over te komen maar ook bereid te zijn uitdagingen aan te gaan.

De Ram heeft een dominante persoonlijkheid maar dit is vaak om hun gevoelens van ontoereikendheid en onzekerheid te verdoezelen.  Rammen kunnen zich vaak presenteren met een front vol bravoure, maar diep van binnen zijn ze erg onzeker van zichzelf.

De Ram heeft weinig of geen geduld voor details en wordt daardoor snel boos. Hun woede is echter van korte duur en wrok wordt snel vergeten. De Ram kan in een minuut exploderen in een woede uitbarsting, maar zal geen herinnering hebben waar het over ging de volgende minuut.

Aartsengel Chamuel regeert over de planeet Mars, het sterrenbeeld Ram en de dinsdag.

WATERMAN – Aartsengelen Uriël en Cassiel

Het teken Waterman wordt geregeerd door de Aartsengelen Uriël en Cassiel. Dit brengt bij hen idealistische en humanitaire energieën voort.

Uriel werkt met de ‘Ruby Ray’, een straal in de kleur Robijn, daarmee een focus op je levenspad en ziel missie brengend. Aartsengel Uriel is verantwoordelijk voor het Noorden en de regels van het dierenriem teken Waterman en de planeet Uranus. Daarentegen regeert Aartsengel Cassiel over de planeet Saturnus en het sterrenbeeld Waterman. Tevens de zaterdag en is Cassiel een ‘herder’ engel.

Watermannen hebben de neiging om onafhankelijk te zijn, vooruitstrevend in vooruitzicht en humanitair. Watermannen houden van het idee van het helpen van de mensheid in z’n geheel. Echter laten ze het vaak los wanneer zij worden geconfronteerd met de rommelige kleine problemen die zich voordoen in één-op-één relaties tussen mensen. Doordat hoge idealen hem of haar inspireren om positief te werken voor de mensheid, verafschuwd het tegelijkertijd om verwikkeld te raken in de wereld van persoonlijke relaties.

Watermannen kunnen kil, afstandelijk en ongevoelig overkomen. Zijn of haar moedige, enthousiaste idealen kunnen hierdoor makkelijk in hardnekkig fanatisme uitmonden.

De geest van de Waterman is meestal sterk ontwikkeld, toch geeft hun ernstige karakter vaak aanleiding tot wrijving.

Aartsengel Uriel is verantwoordelijk voor het Noorden en het sterrenbeeld Waterman en de planeet Uranus. Aartsengel Cassiel regeert over de planeet Saturnus, het sterrenbeeld Waterman, de zaterdag en is daarmee een ‘herder’ engel.

Sterrenbeelden, Aartsengelen en engelen uitgelicht door Kathye Kaan

Meer weten over sterrenbeelden, aartsengelen en engelen?

De karakteristieken die horen bij je sterrenbeeld worden nog duidelijker met een persoonlijk consult. Vraag een lezing of gesprek aan.

VISSEN – Aartsengelen Azriel en Zadkiel

Het sterrenbeeld Vissen wordt geregeerd onder toezicht van de Aartsengelen Azriel en Zadkiel. Zij beïnvloeden het sterrenbeeld door middel van artistieke en emotionele eigenschappen.

Aartsengel Azriel regeert de planeet Neptunus en het sterrenbeeld Vissen. Aartsengel Zadkiel regeert echter de planeet Jupiter en de Donderdag. Zadkiel werkt met behulp van de violette straal met de focus op zelf transformatie en spirituele groei.

Vissen zijn van nature ‘gevoelstypen’ die handelen en reageren op basis van hoe ze zich voelen. Dus niet in plaats van wat logisch is. Ze hebben de neiging om idealistisch, romantisch en gevoelig te zijn, maar ook zelfopofferend. Ze kunnen veel offers in de naam van liefde maken. Daardoor houden Vissen ervan om verliefd te zijn. Ze zijn romantisch over alles, vooral liefdes zaken. Elk aspect van het leven moet een element van romantiek voor hen bevatten. Dat wil zeggen, wanneer ze hun belangstelling verliezen raken ze verveeld.

De algemene kenmerken van de Vis zijn vriendelijkheid, vredelievend en meelevend bij de ellende van anderen. Daardoor zijn Vissen grote kampioenen in de ‘underdog’ zijn. Ze zijn gul, sympathiek en begripvol, hoewel hun gevoelige aard ze humeurig en / of prikkelbaar kan maken.

De Vis is vindingrijk, inspirerend en fantasierijk.

Vissen wordt geregeerd onder toezicht van de Aartsengelen Azriel en Zadkiel, die het sterrenbeeld beïnvloeden door middel van artistieke en emotionele eigenschappen.

STIER – Aartsengel Hagiel

Aartsengel Hagiel regeert over het sterrenbeeld Stier. Hij beroept zich op de kwaliteiten betrouwbaarheid en bruikbaarheid. Hagiel heerst over de planeet Venus, het sterrenbeeld Stier en de vrijdag.

De Stier is aards, acuraat en heeft waardering voor zowel fysiek als materieel comfort. Stieren genieten bijvoorbeeld van luxe, schoonheid en hoogwaardige goederen. Ze gedijen op alles wat de zintuigen behaagt.

Stieren produceren graag en zien die energie graag in macht opgaan. Hoewel ze daar voorzichtig mee om moeten gaan. De macht mag namelijk geen ‘controleren’ worden. Stieren zijn van nature afgestemd op de natuur en zijn zeer praktisch. Hun levensles is om geduld leren te hebben.

Als sterrenbeeld hebben Stieren een natuurlijke hang naar stabiliteit en veiligheid. Echter moeten ze oppassen dat ze niet vast komen te zitten in de materiële wereld.

Regerend over het sterrenbeeld Stier, aartsengel Hagiel verschaft daarmee de kwaliteiten betrouwbaarheid en bruikbaarheid

TWEELINGEN – Aartsengel Rafael

Aartsengel Rafael houdt toezicht op het sterrenbeeld Tweelingen. Dit geeft hen die zijn geboren onder dit teken de kenmerken als een groot aanpassingsvermogen en het vermogen om zeer sociaal te zijn.

Rafael is een van de belangrijkste engelen van genezing en heeft de capaciteit om alle genezers, zowel orthodoxe als complementair te begeleiden. Deze aartsengel Rafael heerst over de planeet Mercurius en de woensdag. Hij is ook verantwoordelijk voor het Oosten.

Tweelingen kunnen soms worden afgeschilderd als twee afzonderlijke personen. Mensen onder invloed van het Tweelingen teken zijn vaak heel slim en begaafd. Met als belangrijkste instrument hun geest. Tweelingen hebben een grote behoefte aan afwisseling. Echter heeft dit tegelijkertijd soms verspreide energieën tot gevolg. Dit kan leiden tot nerveus gedrag en uitputting. 

Ze lijken vaak een onverzadigbare dorst naar kennis te hebben, graag te studeren en hebben een geest die eindeloos nieuwsgierig is. Als gevolg zijn ze verzamelaars van informatie, maar delen die niet altijd met anderen.

Deze aartsengel (Rafael) is een van de belangrijkste engelen van genezing en heeft daardoor de capaciteit om alle genezers te begeleiden

Sterrenbeelden, Aartsengelen en engelen uitgelicht blog artikel door Kathye Kaan

Vragen over sterrenbeelden, aartsengelen en engelen?

Ze kunnen je helpen op je pad naar verlichting. Ik help je graag jouw specifieke boodschappen te vinden en vertalen.

LEEUW – Aartsengel Michaël

Het sterrenbeeld teken van de Leeuw wordt geregeerd door aartsengel Michael. Die werkt met een blauwe straal en regeert de Zon en de zondag. Aartsengel Michael en sterrenbeeld Leeuw zijn verantwoordelijk voor het Zuiden. Michael helpt met communicatie en bescherming en inspireert daarmee om op zoek te gaan naar hogere waarheden en verborgen kennis.

Zij in het teken van de Leeuw krijgen de persoonlijkheidskenmerken van vrijgevigheid en ‘openheid’. Daardoor zijn Leeuwen begiftigd met uitstekende organisatorische vaardigheden. Denk daarbij aan gebieden waarbij ze erkenning verdienen. Leeuwen gedijen goed als ze veel lof toegekend krijgen en in de schijnwerpers staan. Ze zijn bereid om tot het uiterste te gaan om krediet te krijgen en zowel publiek als private toejuichingen te ontvangen.

Daardoor zijn Leeuwen concurrerend en willen ze altijd winnen. Hun grootste kenmerk ligt in hun individualistische karakter, terwijl ze op hetzelfde moment loyaal en genereus zijn naar de mensen die ze liefhebben. Positieve eigenschappen van de Leeuw zijn warmte en oprechtheid, beschermend en genegenheid. Verder zijn ze oprecht zelfverzekerd en over het algemeen in staat om alles wat voor hen komt aan te kunnen pakken.

Aan de negatieve kant, kan de Leeuw ijdel zijn en te trots en extravagant. Waardoor ze soms de neiging hebben om te pochen en pronken.

De Leeuw wordt geholpen door Aartsengel Michael met communicatie en bescherming en inspireert om op zoek te gaan naar hogere waarheden en verborgen kennis

KREEFT – Aartsengel Gabriël

Aartsengel Gabriël werkt met de kleur oranje en regeert over de maan, het sterrenbeeld Kreeft en de maandag. Hij is verantwoordelijk voor het Westen. Zij die onder het teken Kreeft vallen staan onder toezicht van aartsengel Gabriël, waardoor de eigenschappen van sympathie en gevoeligheid tekenend zijn voor dit sterrenbeeld.

De Kreeft vertelt graag over de noodzaak om emoties op alle niveaus in balans te houden. Die individuen geboren onder het teken van de Kreeft, kunnen een grote rol spelen in het helpen van anderen. In het bijzonder in het stimuleren van de groei en ontwikkeling van hun emotionele potentieel. Kreeften lijken vaak vrij passief, maar zijn zeer actief onder de oppervlakte.

De keerzijde van Kreeft zijn is de moeilijkheid om los te laten van een persoon of een roerend goed. Als zij dat beschouwen als de hunne. Dit resulteert in de negatieve tendens, typisch voor het teken, van drang tot bezitten en vasthoudendheid.

Relaties zijn uitermate belangrijk voor Kreeften, echter hoewel ze naar intimiteit verlangen, maakt hun kwetsbaarheid op het gebied van emotie ze wantrouwig.

Kreeften staan onder toezicht van aartsengel Gabriël, waarmee de eigenschappen sympathie en gevoeligheid tekenend zijn voor dit sterrenbeeld

MAAGD – Aartsengel Raphael

Aartsengel Raphael heerst over het sterrenbeeld Maagd, de planeet Mercurius en de woensdag. Hij is tevens verantwoordelijk voor het Oosten. Aartsengel Raphael is een van de belangrijkste engelen op het gebied van genezing. Hij is de heerser van het dierenriem teken Maagd en zorgt voor efficiëntie en een analytische geest.

Maagden staan bekend als hardwerkende mensen met grote aandacht voor detail. Ze maken graag onderscheid en onderzoeken alle mogelijkheden voor het maken van hun keuze. De positieve eigenschappen van dit teken zijn zichtbaar in hun behulpzaamheid, bescheidenheid, betrouwbare natuur, terwijl hun meer negatieve eigenschappen bemoeizucht, het opsporen van fouten en besluiteloosheid zijn.

De Maagd is vaak verlegen en bescheiden, niet bereid om zichzelf in de schijnwerpers te projecteren. Ze werken liever rustig achter de schermen zonder al te veel poespas of aandacht. Daardoor is de Maagd methodisch, nauwgezet en industrieel. Prima in staat om de fijne kneepjes van elk onderwerp aan te pakken en onder de knie te krijgen.

Aartsengel Raphael is de heerser van het sterrenbeeld teken Maagd en zorgt daarmee voor efficiëntie en een analytische geest.

WEEGSCHAAL – Aartsengel Hagiël

Aartsengel Hagiel is de heerser van het teken Weegschaal. Zij die onder dit teken vallen zijn als gevolg doordrenkt met de eigenschappen van het harmonieus en diplomatiek zijn. Hagiel heerst over de planeet Venus, het sterrenbeeld Weegschaal en de vrijdag.

De Weegschaal probeert hierdoor tot een onpartijdig oordeel te komen. Door goed te overwegen, wordt er niet geregeerd door emoties. Aangezien Weegschalen altijd proberen de balans tussen lichaam en ziel en geest en ziel te vinden.

Zij die geboren zijn onder het teken Weegschaal staan er om bekend dat ze diplomatiek zijn en liefhebbers zijn van harmonie. Ook hebben Weegschalen een stabiel en evenwichtig milieu nodig hebben. Weegschalen staan bekend om hun logica en diplomatie. Ze kunnen beide kanten van een probleem zien, maar kunnen daarna moeilijk een beslissing nemen. Ook houden ze van een druk sociaal leven en lief te hebben. Daardoor is hun energie er een van gecultiveerde verfijning en charme.

Omdat de Weegschaal is geboren onder het Lucht teken, toont het vaak duidelijke intellectuele inzichten en een liefde voor de kennis. Als gevolg vinden ze het leuk om taal te gebruiken en ‘communicatie’ is erg belangrijk voor hen.

Weegschalen, met behulp van aartsengel Hagiël, proberen altijd de balans tussen lichaam en ziel en geest en ziel te vinden

Sterrenbeelden. Aartsengelen en engelen. Wat betekenen ze voor mij? Door Kathye Kaan

Sterrenbeelden, aartsengelen en engelen? Wat betekenen ze voor mij?

De sterrenbeelden, aartsengelen en engelen kunnen je helpen op je pad naar verlichting. Ik help je graag jouw specifieke boodschappen te vinden en vertalen.

SCHORPIOEN – Aartsengelen Azrael en Camael

Schorpioenen worden geregeerd door de Aartsengelen Azrael en Camael. Aartsengel Azrael is een ‘herder’ engel die de planeet Pluto en het sterrenbeeld Schorpioen regeert. Aartsengel Camael heerst over de planeet Mars en de dinsdag. Als gevolg krijgen zij die onder de invloed van het dierenriem teken Schorpioen leven, krachtige en intense persoonlijkheden.

De sterrenbeeld wordt geregeerd door Pluto, de planeet van ‘verborgen dingen’. Waardoor de persoonlijkheid van een Schorpioen wel eens een beetje paranoïde en geobsedeerd over kan komen, door wat er om hen heen gebeurt in hun leven.

Ook staan Schorpioenen bekend om hun krachtige emotionele aard. Zij zullen hardnekkig vasthouden aan wat van hen is en weigeren iets in te leveren zonder een gevecht. Maar zodra een Schorpioen interesse verliest in iets of iemand, is het gebrek aan gevoel direct en plotseling heel duidelijk. De kwaliteit van het ‘vasthouden’ is niet een die gemakkelijk verandert. Felle vastberadenheid kan zich dus openbaren in negatief zijn en soms zelfs meedogenloos zijn.

Positieve eigenschappen van de Schorpioen zijn onder andere een enorme loyaliteit en een gevoel van verantwoordelijkheid. Daarentegen kunnen hun negatieve aspecten bezitterigheid en jaloersheid zijn en een neiging tot zelfvernietiging en uiterlijk destructief zijn. Daardoor kunnen Schorpioenen meedogenloos zijn naar degenen die hen gekwetst hebben of heeft verraden.

Zij die onder de invloed van de engelen van het dierenriem teken Schorpioen leven krijgen krachtige en intense persoonlijkheden

BOOGSCHUTTER – Aartsengel Zadkiel

Het sterrenbeeld Boogschutter wordt geregeerd door de Aartsengel Zadkiel. Zadkiel werkt met de Violette Straal met de focus op spirituele groei en zelf transformatie. Aartsengel Zadkiel regeert de planeet Jupiter, het sterrenbeeld Boogschutter en de donderdag. Als gevolg bevatten zijn de attributen optimistisch en avontuurlijk.

Boogschutters zijn van nature, intuïtief en fantasierijk, maar zonder het contact met de grenzen van de werkelijkheid uit het oog te verliezen. Hierdoor vindt de gemiddelde Boogschutter beperkingen van alle soorten uiterst vermoeiend. De Boogschutter zit vol met prachtige ideeën en creatieve visies, maar de uitvoering ervan in de praktijk is een karwei dat hij liever overlaat aan andere mensen.

Deze creatieve Boogschutters worden vaak prachtige filosofen en docenten, omdat ze graag hun mening delen met anderen. Ze houden er niet van op elk moment te worden verteld wat te doen.

De positieve eigenschappen van een Boogschutter zijn positiviteit, vrijgevigheid, enthousiasme, actie, creativiteit en tevens een vurige liefde voor het leven. De negatieve eigenschappen zijn onder andere de neiging om dogmatisch, eigenwijs en vaak tactloos te zijn.

Positieve eigenschappen van Boogschutters zijn positiviteit, vrijgevigheid, enthousiasme en een vurige liefde voor het leven

STEENBOK – Aartsengel Asariel

De Steenbok is het teken dat wordt geregeerd door de Aartsengel Asariel. Aartsengel Asariel regeert over de planeet Neptunus. Zij die beïnvloed worden door het teken Steenbok zijn hierdoor voorzichtig en verantwoordelijk in alles wat ze ondernemen.

Status en een hoge positie is wat een Steenbok in de wereld verlangt. Daarom vindt het maatschappelijke acceptatie van groot belang. Bij het realiseren van hun ambitie, zijn Steenbokken niet bang om hard te werken. Als gevolg zullen zij vele ontberingen lijden en hindernissen ondergaan om hun doel te bereiken.

Er is een sterk gevoel van vastberadenheid en een sterke wilskracht die uiteindelijk Steenbokken draagt om hun gewenste doelen te bereiken. Of dit doel nu financiële bijval of macht oplevert. Hierdoor zullen Steenbokken het met de grootst mogelijke resolutie vastleggen om het doel te bereiken.

Het grootste talent van de Steenbok ligt op het gebied van organisatie en controle. Ze zijn gedisciplineerd en gestructureerd en verspillen geen tijd of bron die niet absoluut noodzakelijk is. Ook hebben ze het gezin en familietradities hoog in het vaandel staan. Daarnaast vinden ze het belangrijk zich op de juiste manier te gedragen binnen de samenleving.

Steenbokken houden zich bezig met het vergaren van veiligheid en de rijkdom die dat met zich meebrengt. Dit zal ze in het algemeen in een positie met autoriteit en leiderschap brengen. Tegelijkertijd kunnen ze pessimistisch zijn en zichzelf onnodig zorgen maken.

Er is een sterk gevoel van vastberadenheid en een sterke wilskracht bij Steenbokken te herkennen

Sterrenbeelden, Aartsengelen en engelen tot slot

De engelen van de dierenriem overzien en heersen over ieder individueel sterrenbeeld teken van de dierenriem. Met de bedoeling om ons te helpen en te werken met onze persoonlijkheidskenmerken, levenslessen en de ervaringen en invloed die we tijdens ons gehele leven op doen.

Hierdoor overzien en heersen zij over allen onder de invloed van hun geboorte tekens. We kunnen communiceren met de engelen van de dierenriem en net zo met andere engelen en aartsengelen.

Mocht dit nieuw voor je zijn, ik geef je graag meer informatie en help je in de juiste richting.