Meteen naar de inhoud

Soorten engelen en hun rol

Ik weet niet welke soorten engelen mij kunnen helpen Kathye Kaan

Welke soorten engelen zijn er en wat doen ze?

Er zijn diverse soorten engelen. Dat wil zeggen, 10 verschillende stammen van engelen. Allen met hun eigen persoonlijkheid en vakgebied. Hierdoor kun je ten allen tijde een beroep op hen doen, afhankelijk van je behoeften. Ze zijn hier allemaal om te helpen tijdens jouw aardse bestaan.

Engelen soort overzicht: klik voor snelle navigatie

Beschermengelen | Aartsengelen | Cherubijnen & Serafijnen | Krachtigen | Dragers | Deugden | Heerschappijen | Tronen & Vorstendommen

Welke soorten engelen zijn er en wat is hun rol?

Er zijn verschillende stammen van engelen, allen met hun eigen persoonlijkheid en vakgebied. Elke stam van engelen is hier om te helpen. Roep ze op elk gewenst moment op.

Beschermengelen

Beschermers zijn de eerste stam. Ze stralen liefde en heerlijkheid uit en verschijnen met een mooi wit licht om hen heen. De kleur van hun vleugelpunten is zilver. Deze Beschermers zijn onze bewakers. Ze zijn namelijk hier om ons, inderdaad, te beschermen. Als gevolg helpen ze ons met onze angsten en fobieën.


Aartsengelen

De Aartsengelen zijn de tweede stam. De vier belangrijkste aartsengelen zijn:

> Michael

  1. Aartsengel van het Zuiden, essentie: Vuur

> Raphael

  1. Aartsengel van het Oosten, essentie: Lucht

> Uriël

  1. Aartsengel van het Noorden: essentie: Aarde

> Gabriel

  1. Aartsengel van het Westen: essentie: Water

Aartsengelen hebben witte vleugels met blauwe punten. Het primaire doel van de Aartsengelen is genezing. Daarnaast ze zijn ook boodschappers van hoop. De Aartsengelen maken gebruik van een scepter om te genezen. Denk daarbij aan het aanraken van het gebied van ons lichaam wat genezing nodig heeft. De wolf is hun totem en hun element is regen. Aquamarijn is de steen van de Aartsengelen.


Sterrenbeelden, Aartsengelen en engelen uitgelicht door Kathye Kaan

Meer weten over aartsengelen en soorten engelen?

Deze soorten engelen helpen je stap voor stap op je pad naar verlichting wanneer je ze oproept. Vragen? Hulp nodig? Bel voor een consult.


Cherubijnen en Serafijnen

Op het derde en vierde niveau van de engelen staan de Cherubijnen en Serafijnen. Ze staan bekend om hun prachtige zangtalenten. Het verschil tussen de twee is dat de Cherubijnen prachtige zangstemmen bezitten en de Serafijnen een groot vibrationeel  / tonaal vermogen hebben. Gezamenlijk is hun ‘muziek’ bovendien niet te beschrijven en zijn er geen woorden voor.
 
Als gevolg zijn zij echt de meest vreugdevolle stam van engelen. Cherubijnen en Serafijnen hebben witte vleugels met roze gekleurde punten. De kanarie is hun totem.


Krachtigen

Het vijfde niveau van de engelen herbergt de Krachtigen. Hun primaire doel is genezing. Terwijl de Aartsengelen gebruik maken van een scepter om te genezen, gebruiken de Krachtigen hun vleugels door je te beschutten.

De Krachtigen hanteren hun energie om te genezen. De elektrische kracht die afkomstig is van hen komt je lichaam in en geneest je cel voor cel. Ze zijn vrij groot in omvang.

Als totem gebruiken de Krachtigen de valk, bekend om snelheid en doorzettingsvermogen. En het element is de maan. De karakteristieke steen van de Krachtigen is de smaragd, die de genezende kleur van groen bezit. Wit met groen-witte uiteinden kleuren de vleugels van de Krachtigen.


Dragers

Stam nummer 6 van de engelen zijn de Dragers. Hun primaire doel is om duistere entiteiten weg te escorteren wanneer ze sterven. Daarmee is hun enige missie af te wachten tot een donkere entiteit overgaat in de dood.
 
Deze Dragers beschermen onze wereld en de ‘andere kant’ tegen de duisternis. Daardoor zijn zij de reden dat dode duistere entiteiten niet bestaan op aarde.
 
In het specifieke geval van de Dragers is de totem de raaf en hun element de wind. Hun steen is de opaal.

Zij die onder de invloed van de engelen van het dierenriem teken Schorpioen leven krijgen krachtige en intense persoonlijkheden

Deugden

Niveau nummer 7 van de engelen vertegenwoordigd de Deugden. Deugden helpen ons met ons levensverhaal te schrijven. Ze helpen ons om wijzigingen aan te brengen in ons ‘verhaal’ wanneer dat nodig is. Ook helpen Deugden ons ook met het schrijven van ons levensverhaal aan de ‘andere kant’, voordat we terugkomen naar de Aarde om een ander leven te leiden.

Daarmee zijn de Deugden een ongelooflijke stam van engelen die ons helpen, voordat we onze reis hier op aarde weer beginnen.

Als totem hanteren de Deugden de duif, het symbool van de vrede. Hun steen is zilver en element is water. Ze hebben witte vleugels met lichtblauwe uiteinden en bijvoorbeeld een zilverachtige blauwe luminescentie.


Heerschappijen

De achtste stam van engelen zijn de Heerschappijen. Zij waken over ons en nemen permanent onze acties en goede daden op in de Akasha Records. Daardoor helpen ze ons meestal niet op het aardse vlak, maar doen hun werk voor ons aan de ‘andere kant’.

Wanneer we hulp nodig hebben, kunnen onze spirituele gidsen soms naar de Heerschappijen gaan in plaats van de Raad. Als gevolg van de grondige kennis van onze levensverhalen bij de Heerschappijen.

Hun totem is de poema, die kracht en waardigheid vertegenwoordigt. Het Heerschappijen element is aarde, wat staat voor de grondslag en de levensverhalen die zij opnemen. Daarnaast is hun steen is bloedsteen.

Ze hebben witte vleugels met kastanjebruine punten.


Tronen en Vorstendommen

Negende & tiende stam vertegenwoordigd de Tronen en Vorstendommen en worden beschouwd als de hoogste stam van engelen. Daardoor vertegenwoordigen zij het leger van Moeder en Vader Gods. De Vorstendommen en Tronen komen tot ons als we in elk type van gevaar verkeren. Verder zijn de Tronen Moeder Gods leger en de Vorstendommen zijn Vader Gods leger.

Je kunt een beroep doen op deze stammen van engelen om je dierbaren te beschermen maar ook wanneer je in een moeilijke of lastige situatie zit.

De Tronen zijn actiever dan de Vorstendommen, die meer optreden als “beschermers van de poort”. Daarentegen zijn de Vorstendommen verantwoordelijk voor steden en naties en zijn de beschermers van spiritualiteit en religie.

Zij hebben een enorme kracht en genade en zijn de hoogste stam van alle engelen.


Ik weet niet welke soorten engelen mij kunnen helpen Kathye Kaan

Ik snap nog steeds niet wat de verschillende soorten engelen voor mij kunnen betekenen.

Geen nood. Ik leg het je met alle liefde graag uit. Dat gaat het makkelijkst per telefoon. Boek een telefonisch consult.

Diverse soorten engelen om je te helpen.

Elke stam van engelen is hier om te helpen. Roep ze daarom op elk gewenst moment op. Ze zijn namelijk niet voor niets een geschenk van moeder Aarde! Want of je nu gelooft in het schepingsverhaal van meerdere wereld geloven, of juist in energieën en het hiernamaals, de engelen staan voor je klaar. Met de bedoeling om de verwerking, transitie en incarnatie van ieder mens soepel te laten verlopen.