Meteen naar de inhoud

Wat zijn aartsengelen?

Kathye Kaan blog artikel: Wat zijn Aartsengelen?

Wat zijn nu eigenlijk aartsengelen en wat maakt ze anders dan gewone engelen?

Aartsengelen zijn krachtige spirituele wezens die vaak de aandacht en het ontzag van mensen ontvangen. Maar wat zijn deze hemelse wezens nou eigenlijk?

Aartsengelen zijn engelen uit de hoogste rang in de hemel. God geeft hen de belangrijkste verantwoordelijkheden en ze doen hun werk zowel in de hemelse dimensie als in het aardse.

Het woord “aartsengel” komt van de Griekse woorden “Arche” (heerser) en “Angelos” (messenger), wat de dubbele plichten van de aartsengelen aangeeft. Aartsengelen heersen over de dagelijkse universele operaties en missies van God, terwijl ook het leveren van boodschappen aan de mens tot de taken behoort.

Wat zijn aartsengelen? Snel naar een alinea:

Aartsengelen in wereldgodsdiensten | In de spirituele wereld | Op Aarde | Hun namen vertegenwoordigen hun bijdragen |

Welke soorten zijn er en wat is hun rol?

Er zijn verschillende stammen of niveau’s van engelen, allen met hun eigen persoonlijkheid en vakgebied. Elke stam is hier om te helpen. Roep ze op elk gewenst moment op.

Aartsengelen in de wereldgodsdiensten

Zoroastrisme, het jodendom, het christendom en de islam geven allen wat informatie over de aartsengelen in hun verschillende religieuze teksten en tradities. Echter, de verschillende religies geven allemaal aan dat aartsengelen ongelooflijk krachtig zijn. Tegelijkertijd kunnen ze het niet eens worden over de details betreffende deze engelen.

Sommige religieuze teksten geven maar een paar aartsengelen een naam, anderen noemen er meer. De meeste religieuze teksten verwijzen meestal naar aartsengelen als een mannelijk figuur, dat kan echter gewoon een standaard manier van verwijzen zijn. Veel mensen geloven dat engelen niet een specifiek geslacht hebben en kunnen lijken op de mens, in welke vorm dan ook, afhankelijk van wat het beste het doel bereikt en de missie volbrengt. Sommige geschriften impliceren dat er ontelbaar veel engelen voor de mensen zijn. Alleen God weet hoeveel aartsengelen hij heeft gemaakt om de engelen te leiden.

In de spirituele wereld

In de hemel, hebben de aartsengelen de eer te kunnen genieten van de tijd in Gods aanwezigheid. Veel mensen geloven dat ze hun tijd doorbrengen in de hemel om God te prijzen. Tevens om ook te controleren welke nieuwe opdrachten ze krijgen voor hun werk op aarde.

Aartsengelen brengen ook elders in de spirituele wereld tijd door om te vechten tegen het kwaad, zeggen vele gelovigen. Een aartsengel in het bijzonder, Michael, lijkt de hoofd engel te zijn die vaak het voortouw neemt om te vechten tegen het kwaad. Dit alles volgens beweringen in de Torah, Bijbel en Koran.


Wat zijn Aartsengelen en wat doen ze voor ons? Door Kathye Kaan NL

Meer weten over aartsengelen?

Ze duiken soms op in je dagelijkse leven zonder dat je het in de gaten hebt. Meer weten over jouw aartsengel?


Op Aarde

Gelovigen zeggen dat God beschermengelen heeft toegewezen aan elk individueel persoon. Enerzijds om ze te beschermen op Aarde. Maar anderzijds stuurt hij ook vaak aartsengelen om aardse taken van een grotere schaal te realiseren.

Zo staat de aartsengel Gabriël bekend om het leveren van belangrijke berichten naar mensen door de geschiedenis heen. Christenen geloven dat God Gabriël naar de Maagd Maria stuurde. Met de bedoeling om haar op de hoogte te brengen dat zij de moeder van Jezus Christus op aarde zou worden.

Echter geloven moslims dat Gabriel de hele koran aan de profeet Mohammed communiceerde.

Hun namen vertegenwoordigen hun bijdragen

Mensen hebben namen gegeven aan de aartsengelen die met hen door de geschiedenis heen hebben gecommuniceerd. De meeste namen van deze specifieke engelen eindigen met het achtervoegsel “el”, wat betekend “in God”.

Buiten dat, heeft elke naam een betekenis die de unieke aard van het werk dat hij of zij doet in de wereld vertaald. Bijvoorbeeld, aartsengel Raphael’s naam betekent ‘God geneest’. Denk hierbij aan God die vaak Raphael gebruikt om genezing te leveren aan mensen die geestelijk, fysiek, emotioneel, of mentaal lijden.

Een ander voorbeeld is Uriel wat betekent “God is mijn licht.” God heeft Uriel belast met het sturen / schijnen van glanzend licht met goddelijke waarheid op de diepste verwarring van de mens. Daardoor hen te helpen zoeken naar wijsheid.