Meteen naar de inhoud

Wat zijn engelen?

Wat Zijn Engelen? Wat Betekenen Engelen Voor Ons? Door Kathye Kaan NL

Wat zijn nu eigenlijk engelen en wat beteken ze voor ons?

Engelen zijn machtige spirituele wezens die de Almachtige en de mensheid in een grote verscheidenheid van manieren dienen. Bijvoorbeeld voor mensen die in hen geloven.

Het engelse woord “angel” is afgeleid van het griekse woord “angelos,” wat betekent “boodschapper.” De gelovigen van de belangrijkste religies in de wereld, geloven dat ze de boodschappers zijn van de Almachtige. Met de bedoeling taken uit te voeren die de Almachtige ze aanwijst.

Welke soorten zijn er en wat is hun rol?

Er zijn verschillende stammen of niveau’s van engelen, allen met hun eigen persoonlijkheid en vakgebied. Elke stam is hier om te helpen. Roep ze op elk gewenst moment op.

Een bezoek aan de Aarde

Wanneer ze verschijnen op aarde, kan dat in menselijke of hemelse vorm. Engelen kunnen in vermomming ons bezoeken, daardoor er net als een mens uitzien dus. Ook kunnen ze tot ons komen zoals ze vaak worden afgebeeld in de kunst. Als wezens met menselijke gezichten en krachtige vleugels. Vaak met een helder licht schijnend van binnenuit.

Drukke wezens

Ondanks hun grappige verschijningen in sommige cartoons en commercials, zitten engelen niet alleen op wolken een eeuwigheid op hun harp te spelen. Ook hebben ze niet veel tijd om hun aureolen te poetsen. Ze hebben veel werk te doen!


Wat Zijn Engelen? Wat Betekenen Engelen Voor Ons? Door Kathye Kaan NL

Meer weten over jouw persoonlijke engelen?

Ze duiken soms op in je dagelijkse leven zonder dat je het in de gaten hebt. Meer weten over jouw beschermengelen?


God aanbidden

Godsdiensten als het jodendom, het christendom en de islam geven aan dat een belangrijk deel van het werk het aanbidden van de Almachtige is. Zoals door hem te loven in de hemel.

Sommige religies, zoals de islam, geven aan dat alle engelen God trouw dienen. Andere religies daarentegen, zoals het christendom, beweren dat sommigen trouw zijn aan God. Tegelijkertijd hebben andere engelen tegen God gerebelleerd en staan daardoor nu bekend als demonen.

Verkrijgen van kennis

Religies zoals het hindoeïsme, het boeddhisme en geloofssystemen zoals New Age, zeggen iets anders. Zij beweren dat deze wezens zich hebben omhoog gewerkt van de ene laag, naar een ander hoog spiritueel gebied. Bijvoorbeeld door het uitvoeren van spirituele toetsen. En ook na dat ze de engelachtige staat hebben bereikt, kunnen ze blijven groeien en wijzer worden.

Het leveren van boodschappen

Net als hun naam al aangeeft, kunnen engelen boodschappen van de Almachtige leveren aan de mens. Bijvoorbeeld zoals door te troosten, te bemoedigen, of mensen te waarschuwen. Dit laatste op basis van wat het beste is voor de desbetreffende situatie waarvoor de Almachtige ze stuurt.

Engelen en het bewaken van mensen

Engelen dienen soms hard te werken om de mensen die ze toegewezen krijgen uit de gevarenzone te houden. Verhalen van engelen die mensen uit hachelijke situaties redden zijn populair in onze cultuur. Sommige mensen gelovend in traditionele religies zoals het katholicisme, geloven dat iedereen een goddelijke beschermengel krijgt toegewezen voor hun hele aardse leven.

Het opnemen en bewaren van onze daden

Sommige mensen geloven dat de engelen de daden -van mensen waar ze voor kiezen- opnemen en bewaren. Islam geeft aan dat God de engelen genaamd Kiraman en Katibin, speciaal hiervoor heeft geschapen. Tevens, dat God twee van die engelen aan ieder persoon toewijst. De een voor het opnemen van de goede daden en de ander tegelijkertijd voor het opnemen van de slechte daden.

In het Sikhisme bestaan de engelen genaamd Chitar en Gupat. Zij nemen de beslissingen en daden op van alle mensen. In dit geval door Chitar de daden die andere mensen ook kunnen zien en Gupat de opnamen van daden die verborgen zijn voor het oog van andere mensen. Echter, deze laatste daden zijn bij God wel bekend.


Meer weten? Zie ook

http://www.youtube.com/watch?v=Ri2ExvGXH5I

http://www.youtube.com/watch?v=3FTigPVCgV8&feature=relmfu

Tags: